Bez suđenja Đukanoviću pravni sistem nije na visini

Izvor: Press online portal

Jedina razlika u Crnoj Gori između Đukanovića i Marovića, koji se dopisuju, jeste to što je jedan osuđeni šef organizovane kriminalne grupe, a drugi još nije.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde i član Tužilačkog savjeta Andrej Milović kazao je da, dok god ne bude suđeno predsjedniku države Milu Đukanoviću za sve ove afere u koje ga pominju, naš pravni sistem nije na visini zadatka.

Milović je to saopštio reagujući na njegovo pominjanje sinoć u emisiji ,,Načisto” na TV Vijesti, a u vezi saopštenja iz kabineta Đukanovića.

,,Obzirom da me pominju i noćas u Načisto zbog izjave o Maroviću i Đukanoviću, ponoviću je opet: Ja ih pospješujem da njih dvojica (Marović i Đukanović) nastave da se dopisuju, ali jedina razlika u Crnoj Gori između njih dvojice, koji se dopisuju, jeste to što je jedan osuđeni šef organizovane kriminalne grupe, a drugi još nije. Mi treba da napravimo sistem koji će svima jednako da sudi”.

Milović je naglasio da je pomenuto rekao svim međunarodnim predstavnicima sa kojima je razgovarao, a poslednjih nedelju dana i predstavnicima SAD, EU pa na dalje.

,,O Đukanoviću sam pisao i kao student za ND Vijesti i Monitor, još prije 13-14 godina, isto to mislim i danas. Nema afere u Crnoj Gori, a da se njegovo ime ne pominje i niti jedna nije dobila sudski epilog, a ima ih preko deset“, kazao je Milović.

Kako kaže, oni kojima je do priče nek pričaju, a on govori vidljivim rezultatima.

,,A što se tiče saopštenja kabineta Đukanovića, ono ne zavređuje ni komentar, a kamoli odgovor. I za kraj, dok god ne bude suđeno Đukanoviću za sve ove afere u koje ga pominju, naš pravni sistem nije na visini zadatka”, napisao je Milović na svom profilu na Fejsbuku.