Front protiv korupcije

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković i predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa, Stevo Muk članovi su Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Vlada Crne Gore je donijela odluku da za članove Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou izabere Vanju Ćalović Marković i Steva Muka. Odluku je donio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Iz kabineta potpredsjednika je saopšteno da je Ćalović Marković „godinama prepoznata kao vodeći borac protiv korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, dok Muk predvodi jednu od vodećih think-tank organizacija koja se godinama bavi problemom korupcije u javnom sektoru“.

U odluci potpredsjednika Vlade navodi se da predloženi kandidati, ispunjavaju sve uslove iz javnog poziva, u skladu sa Uredbom.

,,Njihovo dosadašnje iskustvo, istraživanja, objavljeni radovi, realizacija projekata iz oblasti antikorupcije, značajan doprinos na unapredjenju stanja u ovoj oblasti kao i kredibilitet nevladinih organizacija koje su ih predložile, opredijelile da Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore donose odluku po kojoj su navedeni kandidati, izabrani za člana i članicu Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou”, navodi se u odluci potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

,,Izuzetno mi je zadovoljstvo što ću, kroz rad novoformiranog Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, sarađivati sa vodećim borcima protiv korupcije u našoj zemlji, kakvi su bez ikakve sumnje Vanja Ćalović i Stevo Muk“, izjavio je potpredsjednik Abazović.