Prijavi se za studentsku izložbu “Budimo realni, tražimo nemoguće!”

Studentski kulturni centar(SKC)  objavljuje Konkurs za studentsku izložbu Budimo realni, tražimo nemoguće!  koju realizuje u saradnji sa Studentskim parlamentom UCG-a i Studentskim radiom Krš, u okviru programa 9x99mhz, povodom devet godina postajanja radija Krš.

Multimedijalna izložba Budimo realni, tražimo nemoguće! nastaje sa ciljem sagledavanja i

kontekstualizacije savremene umjetničke prakse koju stvaraju crnogorski studenti umjetničkih

fakulteta. Autorka koncepta i kustoskinja izložbe je Nela Gligorović.

Pravo prijave imaju studenti osnovnih i master studija Fakulteta likovnih umjetnosti (UCG), Fakulteta vizuelnih umjetnosti (UM) i Fakulteta za multimediju i dizajn (UDG).

Konkurs je otvoren od 10-26. februara 2023. godine.

Nezavisno od medija, formata i tehnike djela (crtež, fotografija, skulptura, performans, plakat,

video rad i animacija, dizajn, kostim, performativna instalacija, višemedijska instalacija, intervencija ) pozivamo vas da se prijavite, a ekipa SKC-a i kustoskinja pružiće vam tehničko –logističku podršku prilikom postavke.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem Prijave i slanjem na mail skc.officeinfo@gmail.com.                                          Učesnici konkursa dobiće potvrdu o prijemu prijave i u roku od 3 dana od dana završetka konkursa (26. februar) biti obaviješteni o selekciji i daljim koracima.

Svoj rad možete prijaviti slanjem popunjene prijave, a selektovani radovi biće dio izložbe

Budimo realni, tražimo nemoguće! Izložba će biti prodajnog tipa i realizovaće se u prostoru Umjetničkog paviljona, u periodu 10-18.marta. Uz prezentaciju, biće izrađen prateći katalog.

SKC je obezbijedio novčane nagrade za tri studentska rada.

Pokrovitelj aktivnosti SKC-a je Ministarstvo kulture i medija.

Prijavu i kustoski koncept možete pronaći na linku.