Šumska mafija nasiljem protiv mještana

Jutros oko osam i trideset došlo je do teškog incidenta u selu Kaludra, kada su koncesionar šuma na tom području Mileta Jelić i njegovi radnici fizički napali predsjednika MZ Kaludra Milića Ralevića i njegovog zamjenika Milana Ralevića i nanijeli im teže povrede.

Mještani sela Kaludra kod Berana već nekoliko mjeseci blokiraju puteve i ometaju tajkune da ubrzano sijeku i odvoze šumsku građu, prije promjene vlasti i sigurnih gubitaka dvodecenijskih privilegija. Kocesionari su kao odgovor na to pribjegli primjeni nasilja i odlučili fizički da se obračunaju sa lokalcim.

Do incidenta je došlo u kafani Marija Magdalena, nadomak sela, a napadači su protiv mještana koristili biber sprej, palice i stolice.

Predsjednik MZ Milić Ralević je Vijestima rekao da je ovo vrhunac obračuna šumske mafije sa mještanima.

,,Mi smo trenutno u bolnici i čekamo na snimanje, da se vidi imali preloma. Ovo je nečuveno, tukli su nas kao bijesni psi čime su stigli“, rekao je Ralević.

Vijestima je iz beranske policije potvrđeno da je došlo do incidenta i da su priveli veći broj učesnika tuče.

Selo Kaludra. Foto: Tutinske Novine

Mještani sela Kaludra već nekoliko mjeseci blokiraju puteve i ometaju tajkune da ubrzano sijeku i odvoze šumsku gradju, prije promjene vlasti i sigurnih gubitaka dvodecenijskih privilegija.

Oni su optužili i Upravu za šume i Demokratsku partiju socijalista da su pred izbore dijelili sumu i običnim građanima čime su im plaćali za sigurne glasove.

Nedavno su od Uprave za šume po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama tražli spisak kome su sve dodjeljivane šume.

Milić Ralević je povodom ovog događaja kazao da se ovo događaj jer su svojom odbranom šuma ušli u ,,osinjak šumske mafije“.

,,To je najgora mafija poslije one koja radi sa narkoticima. Sada su vrlo nervozni jer znaju da gube privilegije. Pokušavaju do posljednjeg dana da izvuku šume sto vise mogu” – kazao je predsjednik MZ Milić Ralević.